Verslag 2019 - Rondje Tiengemeten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rondje Tiengemeten 2019


En weer was het dit jaar voor de organisatie een hoofdbreker of de wedstrijd door kon gaan. Er werd weer heel veel wind voorspeld en het was dus wederom een lastige keuze. Doordat er zoveel wind voorspeld werd, dat het zelfs nog maar de vraag was of de Haringvlietbrug 's middags nog steeds zou draaien, heeft de organisatie besloten de wedstrijd aan de kant van Willemstad te varen. Op die manier kon er toch gevaren worden en konden schippers die het tijdens de wedstrijd toch te gek vonden worden, gemakkelijk weer de haven binnenvaren. Gelukkig waren de meesten het eens met deze beslissing en zijn zelfs schepen uitgevaren die dit eigenlijk niet van plan waren. Ook waren er schepen die niet wilden zeilen, maar toch op de motor tussen het veld door voeren om zo een helpende hand te kunnen bieden waar nodig. Gelukkig is dit niet nodig geweest. 


De wind bleef zeker niet uit en was in vlagen ook zeer hevig. Het was voor sommigen even wennen om geen "normaal" Rondje Tiengemeten te varen, maar een parcours te moeten varen waarbij ook boeien gerond moesten worden. Deze manier van wedstrijdvaren zorgde er wel voor dat iedereen elkaar goed kon zien. Er zat immers geen eiland "in de weg" en hierdoor zijn ook vele mooie foto's gemaakt van elkaars schepen. Inmiddels hebben we al heel wat foto's mogen ontvangen, waarvoor dank. Want belofte maakt schuld; er zal een fotoboekje gemaakt worden van het 40e Rondje Tiengemeten. De deelnemers van deze editie zullen dit boekje overhandigd krijgen bij de inschrijving op vrijdag 23 oktober 2020. Mocht u nog foto's hebben, dan zouden wij het erg op prijs stellen als u deze naar ons zou willen sturen via WeTransfer naar info@rondjetiengemeten.nl.


Graag bedanken wij weer alle enthousiaste en dappere deelnemers van 2019 voor hun bijdrage aan een mooie afsluiter van het seizoen. En dan bedoelen wij niet alleen de zeilers, maar zeker ook de schippers die niet gezeild hebben maar toch aanwezig waren. Hopelijk tot volgend jaar!


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu