Verslag 2017 - Rondje Tiengemeten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rondje Tiengemeten 2017


Wederom stond de organisatie voor een lastige keuze dit jaar. Er werd veel wind voorspeld en het was nog maar de vraag of het rondje om Tiengemeten gevaren kon gaan worden. Tot aan het palaver had de organisatie grote vraagtekens boven het hoofd. Uiteindelijk werd besloten het toch door te laten gaan en gelukkig waren er een aantal deelnemers zelf zo verstandig om veilig in de haven te blijven. 


Aan wind dit keer dus geen gebrek, in tegenstelling tot andere jaren. Er werd fanatiek gezeild en los van wat klein leed (een gebroken val of blok) is gelukkig iedereen aan het einde van de dag weer veilig in de haven teruggekeerd. 


Bij de prijsuitreiking werd de "Willem van Gelderen bokaal" uitgereikd. Deze bokaal is er sinds vorig jaar en wordt uitgereikd aan diegene met de meest opvallende inspanning. Vorig jaar ging de bokaal naar de Vereniging van Zalmschouwen, omdat zij al jaren met deze kleine scheepjes weer en wind trotseren om deel te nemen aan dit evenement. Dit jaar werd de bokaal uitgereikd aan RenĂ© Reijnen van De Goede Gunst. Al jaren, sinds 1985, komt hij met zijn Noordzee botter vanuit Nijmegen naar Willemstad om deel te nemen aan Rondje Tiengemeten. Hij is alleen nog nooit gefinisht. Toch weerhoudt dit hem er niet van om ook volgend jaar weer gewoon mee te komen doen. Voor de gezelligheid en voor het samen zeilen. RenĂ© Reijnen werd genomineerd door de bemanning van de Pieternel. Mocht u dus een opmerkelijke inspanning zien, geef dit dan volgend jaar aan bij de organisatie om op deze manier iemand te nomineren voor deze aanmoedigings-/sportiviteitsprijs. 


Wij bedanken alle deelnemers die ook dit jaar, ondanks de slechte weersvoorspellingen, toch aanwezig waren voor dit gezellige evenement, waarmee voor velen het zeilseizoen afgesloten wordt.  
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu