In memoriam - Rondje Tiengemeten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Willem van Gelderen Bokaal

Op 6 maart 2015 overleed Willem van Gelderen op 54-jarige leeftijd aan kanker.

Willem was naast schipper/eigenaar van de prachtige 2-mast klipper Aldebaran ook restaurateur en specialist in alles wat met de klassieke en traditionele vaart te maken had. Zijn bedrijf, gevestigd in de Leuvehaven in Rotterdam, is in een aantal jaren uitgegroeid tot een kenniscentrum voor restauratie en vernieuwing voor klassieke schepen in de breedste zin van het woord. Willem zijn ervaring en kennis zullen wij blijvend moeten missen.

Ook was Willem naast vakman een beminnelijk en aardig mens en een zeer sportieve zeiler en heeft - samen met Monique - bij Rondje Tiengemeten zelden verstek laten gaan. De laatste jaren namen zij deel met hun zelfgebouwde, geklonken schouw.

Wij zijn Willem dankbaar voor wat hij betekend heeft voor de klassieke zeilvaart; groot en klein, van restauratie tot nieuwbouw. Op grond daarvan heeft de organisatie van Rondje Tiengemeten de “Willem van Gelderen bokaal” in het leven geroepen. Deze bokaal zal jaarlijks als wisselprijs uitgereikt gaan worden tijdens Rondje Tiengemeten aan hem of haar die op het gebied van de klassieke zeilvaart en in de geest van Willem van Gelderen een bijzondere prestatie/handeling heeft geleverd.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu